CCT Online Assisted Learning Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CCT Online Assisted Learning Forum

This is an off site forum for the students of DLHC 3022/BLHC4032 Critical and Creative Thinking, Universiti Teknikal Malaysia Melaka
 
HomeRegisterLog in
All lecturers and students who are involved in DLHC 3022 and BLHC 4032 need to register using their actual names for administrative matters
To all students, who did not register with their full names (e.i: 1. Mohd Hisham Ramlee - accepted, 2. Mohd Hisham Bin Ramlee - accepted, 3. Hisham - not accepted), you will have to register again.

 

 FINAL PROJECT PROPOSAL

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin
Admin

Posts : 127
Join date : 2012-02-15

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeFri Feb 24, 2012 9:31 am

First topic message reminder :

Untuk makluman kepada semua ketua kumpulan, anda diminta

1.Berbincang dengan ahli kumpulan anda dan fikirkan produk inovasi apa yang ingin kumpulan anda hasilkan untuk projek akhir
2. Produk yang ingin kamu hasilkan digalakkan ianya ada hubungan dengan bidang kejuruteraan kamu, namun jika kamu ingin menghasilkan yang di luar bidang kamu juga tidak mengapa.
2.Bermula dari sekarang hingga 9 Mac 2012, ketua kumpulan dikehendaki menyatakan secara ringkas di forum ini, produk apa yang kumpulan anda ingin hasilkan.
3.Makluman berikut hendaklah dinyatakan di dalam cadangan anda
a.Masalah yang hendak diselesaikan
b.Produk yang hendak dihasilkan untuk menyelesaikan masalah yang dinyatakan dalam 3a

GOOD LUCK
Dari En Aziz

_________________
Back to top Go down
https://cctutem.forumms.net

AuthorMessage
SITI NURZAFIRAH
Expert
Expert
SITI NURZAFIRAH

Posts : 128
Join date : 2012-02-22

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeMon Mar 12, 2012 7:19 am

Muhammad Al Ridhwan wrote:
Admin wrote:
Muhammad Al Ridhwan wrote:

Kebiasaannya dalam keadaan hujan yang terlalu lebat, kelajuan akan dikurangkan. Tetapi, kalau sekadar bawah 100km/h kami yakin produk kami mampu bertahan dan berfungsi. Untuk memenuhi ciri-ciri yang dinyatakan:
1) Seperti yang telah diterangkan, produk kami memang sesuai untuk semua jenis helmet yang mempunyai visor.
2) Produk ini dilekatkan menggunakan konsep seperti pelocok sinki yang tersumbat iaitu menggunakan sedutan. Maka, kami yakin
produk kami mampu bertahan pada resistent yang tinggi.

Ok, proceed with the project. Its approved.
Terima kasih banyak2 Encik...

terima kasih atas penerangan lanjut anda duen... Very Happy
terima kasih encik approve it cheers
Back to top Go down
MUHAMMAD EIZZAT
Newbie
Newbie
MUHAMMAD EIZZAT

Posts : 28
Join date : 2012-02-27
Location : Johor Bahru, Johor

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeTue Mar 13, 2012 5:43 am

Salam, saya daripada kumpulan 7

Theft / Robber Security System

PERNYATAAN MASALAH YANG DIHADAPI

Kebanyakan kawasan rumah kini sering mengalami masalah dengan masalah kecurian. Pekara ini berlaku disebabkan tiada ciri - ciri keselamatan. Kecurian juga selalu berlaku sewaktu penghuni rumah pulang ke kampung. Sistem keselamatan sekarang hanya mampu mengeluarkan bunyi sahaja yang boleh mengejutkan jiran berdekatan namun pencuri masih lagi boleh menyelamatkan diri.

PENYELESAIAN MASALAH

Theft / Robber Security System ini direka agar dapat menangkap dan melengahkan masa pencuri melarikan diri sewaktu pihak berkuasa dalam perjalanan. Sistem ini mengunakan kaedah quick sand dan tekanan air dimana dikawasan dipasang dikawasan laman rumah. Jika pencuri masuk, ia akan terperangkap di dalam quick sand semasa diaktifkan. Kemudian penghuni rumah boleh menelefon pihak polis.


Proposal kedua

Smart Vacuum

PENYATAAN MASALAH

Kebanyakan oku sekarang boleh dikatakan tidak dapat melakukan kerja rumah dengan sendiri. Banyak kerja - kerja rumah yang boleh dibuat dengan mendapatkan bantuan orang lain. Selain itu juga mereka juga boleh dikatakan tidak mampu berbuat apa - apa jika diluar kemampuan.

PENYELESAIAN MASALAH

Dengan rekaan Smart Vacuum ini..oku boleh mengawal vakum tersebut dengan hanya menggunakan remote control tanpa memerlukan pergerakan lain. Mereka hanya perlu mengawal pergerakan dengan remote control jika hendak membersihkan di mana - mana kawasan di dalam rumah.
Back to top Go down
Admin
Admin
Admin
Admin

Posts : 127
Join date : 2012-02-15

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeTue Mar 13, 2012 7:48 am

MUHAMMAD EIZZAT wrote:
Salam, saya daripada kumpulan 7

Theft / Robber Security System

PERNYATAAN MASALAH YANG DIHADAPI

Kebanyakan kawasan rumah kini sering mengalami masalah dengan masalah kecurian. Pekara ini berlaku disebabkan tiada ciri - ciri keselamatan. Kecurian juga selalu berlaku sewaktu penghuni rumah pulang ke kampung. Sistem keselamatan sekarang hanya mampu mengeluarkan bunyi sahaja yang boleh mengejutkan jiran berdekatan namun pencuri masih lagi boleh menyelamatkan diri.

PENYELESAIAN MASALAH

Theft / Robber Security System ini direka agar dapat menangkap dan melengahkan masa pencuri melarikan diri sewaktu pihak berkuasa dalam perjalanan. Sistem ini mengunakan kaedah quick sand dan tekanan air dimana dikawasan dipasang dikawasan laman rumah. Jika pencuri masuk, ia akan terperangkap di dalam quick sand semasa diaktifkan. Kemudian penghuni rumah boleh menelefon pihak polis.


Proposal kedua

Smart Vacuum

PENYATAAN MASALAH

Kebanyakan oku sekarang boleh dikatakan tidak dapat melakukan kerja rumah dengan sendiri. Banyak kerja - kerja rumah yang boleh dibuat dengan mendapatkan bantuan orang lain. Selain itu juga mereka juga boleh dikatakan tidak mampu berbuat apa - apa jika diluar kemampuan.

PENYELESAIAN MASALAH

Dengan rekaan Smart Vacuum ini..oku boleh mengawal vakum tersebut dengan hanya menggunakan remote control tanpa memerlukan pergerakan lain. Mereka hanya perlu mengawal pergerakan dengan remote control jika hendak membersihkan di mana - mana kawasan di dalam rumah.

Cadangan 2 diluluskan.

_________________
Back to top Go down
https://cctutem.forumms.net
Muhammad Zulhelmi B Ahmad
Novice
Novice
Muhammad Zulhelmi B Ahmad

Posts : 60
Join date : 2012-02-28
Age : 32

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeTue Mar 13, 2012 8:56 am

MUHAMMAD EIZZAT wrote:
Salam, saya daripada kumpulan 7

Theft / Robber Security System

PERNYATAAN MASALAH YANG DIHADAPI

Kebanyakan kawasan rumah kini sering mengalami masalah dengan masalah kecurian. Pekara ini berlaku disebabkan tiada ciri - ciri keselamatan. Kecurian juga selalu berlaku sewaktu penghuni rumah pulang ke kampung. Sistem keselamatan sekarang hanya mampu mengeluarkan bunyi sahaja yang boleh mengejutkan jiran berdekatan namun pencuri masih lagi boleh menyelamatkan diri.

PENYELESAIAN MASALAH

Theft / Robber Security System ini direka agar dapat menangkap dan melengahkan masa pencuri melarikan diri sewaktu pihak berkuasa dalam perjalanan. Sistem ini mengunakan kaedah quick sand dan tekanan air dimana dikawasan dipasang dikawasan laman rumah. Jika pencuri masuk, ia akan terperangkap di dalam quick sand semasa diaktifkan. Kemudian penghuni rumah boleh menelefon pihak polis.


Proposal kedua

Smart Vacuum

PENYATAAN MASALAH

Kebanyakan oku sekarang boleh dikatakan tidak dapat melakukan kerja rumah dengan sendiri. Banyak kerja - kerja rumah yang boleh dibuat dengan mendapatkan bantuan orang lain. Selain itu juga mereka juga boleh dikatakan tidak mampu berbuat apa - apa jika diluar kemampuan.

PENYELESAIAN MASALAH

Dengan rekaan Smart Vacuum ini..oku boleh mengawal vakum tersebut dengan hanya menggunakan remote control tanpa memerlukan pergerakan lain. Mereka hanya perlu mengawal pergerakan dengan remote control jika hendak membersihkan di mana - mana kawasan di dalam rumah.
approve je encikk..hahaha
Back to top Go down
LOO HEOY SHIN
Newbie
Newbie


Posts : 11
Join date : 2012-03-04

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeTue Mar 13, 2012 10:54 am

Admin wrote:
LOO HEOY SHIN wrote:
Admin wrote:


Jika kamu lihat tangki simpanan air di rumah yang terletak di bumbung rumah, fungsi memberhentikan air secara otomatik telah lama dihasilkan dan berada di pasaran. Apa bezanya idea kamu ini dengan produk yang sedia ada di pasaran sekarang?

apa yang kita nak hasilkan itu adalah ditutup secara sensor, bagi tangki simpanan air yang ada di pasaran sekarang, sebab ada penutup tangki, macam mana bagi ‘bath tub' yang kita guna dalam bilik mandi, atau bagi tangki yang tidak mempunyai penutupnya? seperti contoh, bagi rumah banglo, takkan kita letak pelampung dalam tub/baldi yang kita dapat nampak jelas..
sensor yang kita cadang digunakan adalah jika air dalam container tidak sampai tahap yang ditentukan, ia akan diisi semula air secara automatik dan akan berhenti mengisi pada tahap yang ditentukan itu..

Ok approved

ok thanks
Back to top Go down
LOO HEOY SHIN
Newbie
Newbie


Posts : 11
Join date : 2012-03-04

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeTue Mar 13, 2012 10:58 am

MOHAMAD NAQUIDDIN wrote:
Admin wrote:
MOHAMAD NAQUIDDIN wrote:


Drpd apa yg saUdara rIzman ckp ini mmg btl dan kmI ingin menambah baik lagi sistem ini.

Jika betul Sunway Piramid sudah mengaplikasikan sistem ini maka cadangan kump kamu dah tak original maka tidak menepati syarat sesuatu produk inovasi.


Kami bukan bermaksud untuk membuat aplikasi seperti tempat parking di Sunway Pyramid,tetapi kami ingin menunjukkan contoh keberkesanan dan nilai komersial produk kami yang kemungkinan akan kami capai. Sunway Pyramid hanya memudahkan pengguna dengan memaparkan petak-petak parking yang kosong pada skrin. Kami ingin menambahbaikkan sistem ini dengan mewujudkn sistem untuk masuk ke petak parking yang tidak terdapat pada mana-mana shopping mall. Sistem ini berfungsi seperti yang telah saya nyatakan sebelum ini.

tetapi memang sunway ada sistem ni.. bila kereta kamu melepasi garisan yang ditentukan, lampu di atas parking tu akan menjadi merah, maksud ade kereta kat parking tu.. bila kereta tu keluar dr lampu tu maka lampu tu akan jadi hijau... (cuma beri pendapat saje)
Back to top Go down
nurazlyana iqmal rahim
Newbie
Newbie


Posts : 3
Join date : 2012-02-22

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeWed Mar 14, 2012 2:34 am

KUMPULAN 9
PRODUK : AUTOMATIC SHOE RACK
Masalah:
1) Kesibukan melakukan aktiviti seharian menyebabkan kebanyakan individu tidak mempunyai masa untuk menyusun kasut.
2) Kasut yang telah dipakai lama ada bau yang kurang menyenangkan.
3) Rak yang sedia ada di pasaran selalunya memakan ruang yang besar untuk menyimpan kasut yang banyak di rumah.
4) Kasut yang diletakkan di rak yang tinggi sukar untuk dicapai.

Penyelesaian:
1) Kasut yang bersepah akan disusun secara automatik.
2) Kasut yang disimpan tidak lagi berbau hapak.
3) Mampu untuk menampung jumlah kasut yang banyak (double storage) seterusnya menjimatkan ruang.
4) Kasut yang tinggi mampu dicapai dengan mudah tanpa memerlukan tangga dan sebagainya.
Back to top Go down
Admin
Admin
Admin
Admin

Posts : 127
Join date : 2012-02-15

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeWed Mar 14, 2012 3:06 am

nurazlyana iqmal rahim wrote:
KUMPULAN 9
PRODUK : AUTOMATIC SHOE RACK
Masalah:
1) Kesibukan melakukan aktiviti seharian menyebabkan kebanyakan individu tidak mempunyai masa untuk menyusun kasut.
2) Kasut yang telah dipakai lama ada bau yang kurang menyenangkan.
3) Rak yang sedia ada di pasaran selalunya memakan ruang yang besar untuk menyimpan kasut yang banyak di rumah.
4) Kasut yang diletakkan di rak yang tinggi sukar untuk dicapai.

Penyelesaian:
1) Kasut yang bersepah akan disusun secara automatik.
2) Kasut yang disimpan tidak lagi berbau hapak.
3) Mampu untuk menampung jumlah kasut yang banyak (double storage) seterusnya menjimatkan ruang.
4) Kasut yang tinggi mampu dicapai dengan mudah tanpa memerlukan tangga dan sebagainya.

Approved. Proceed as discussed

_________________
Back to top Go down
https://cctutem.forumms.net
Nurul Khaleeda Azman
Newbie
Newbie


Posts : 2
Join date : 2012-02-27

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeWed Mar 14, 2012 7:18 pm

Admin wrote:
Ahmad Tarmizie Ibrahim wrote:
Assalamualaikum,

[KUMPULAN 11]

Nama Produk: HoverBoard

Hoverboard ialah pengangkutan persendirian yg tdak mggunakn roda ttp mggunakan tekanan udara.Konsep asalnya adalah drpd hovercraft.Pergerakannya dikawal oleh keseimbangan tubuh badan.produk ini direka disebabkan penggunaan kereta dan motor yang semakin bertambah...hasil pengguanaan orang ramai tidak terkecuali pelajar sekolah menyebabkan kesesakan lalu lintas sekali gus menyumbang kepada kemalangan yang berlaku.
Dengan terhasilnya produk ini ia boleh mengelakkan kesesakan jalan dan turut mengurangkn kadar kemalangan.masa perjalanan dapat dikurangkan serta tidak terbatas pada peringkat umur...

Produk yang menarik tapi bolehkah kamu hasilkan prototaip untuk produk ini?


kami BOLEH encik aziz Smile
Back to top Go down
MOHAMAD NAQUIDDIN
Novice
Novice
MOHAMAD NAQUIDDIN

Posts : 33
Join date : 2012-02-29
Age : 32

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeThu Mar 15, 2012 5:18 am

LOO HEOY SHIN wrote:
MOHAMAD NAQUIDDIN wrote:
Admin wrote:


Jika betul Sunway Piramid sudah mengaplikasikan sistem ini maka cadangan kump kamu dah tak original maka tidak menepati syarat sesuatu produk inovasi.


Kami bukan bermaksud untuk membuat aplikasi seperti tempat parking di Sunway Pyramid,tetapi kami ingin menunjukkan contoh keberkesanan dan nilai komersial produk kami yang kemungkinan akan kami capai. Sunway Pyramid hanya memudahkan pengguna dengan memaparkan petak-petak parking yang kosong pada skrin. Kami ingin menambahbaikkan sistem ini dengan mewujudkn sistem untuk masuk ke petak parking yang tidak terdapat pada mana-mana shopping mall. Sistem ini berfungsi seperti yang telah saya nyatakan sebelum ini.

tetapi memang sunway ada sistem ni.. bila kereta kamu melepasi garisan yang ditentukan, lampu di atas parking tu akan menjadi merah, maksud ade kereta kat parking tu.. bila kereta tu keluar dr lampu tu maka lampu tu akan jadi hijau... (cuma beri pendapat saje)

Mmg ada tp x sama dgn apa yg kami akn lakukan jika prOjek ini dItrma. TetapI prOjek ini tak dItrma, nmpknya kena lah memikrkn prOjek yg brU.
hehehe.
Back to top Go down
Admin
Admin
Admin
Admin

Posts : 127
Join date : 2012-02-15

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeThu Mar 15, 2012 7:29 am

Nurul Khaleeda Azman wrote:
Admin wrote:
Ahmad Tarmizie Ibrahim wrote:
Assalamualaikum,

[KUMPULAN 11]

Nama Produk: HoverBoard

Hoverboard ialah pengangkutan persendirian yg tdak mggunakn roda ttp mggunakan tekanan udara.Konsep asalnya adalah drpd hovercraft.Pergerakannya dikawal oleh keseimbangan tubuh badan.produk ini direka disebabkan penggunaan kereta dan motor yang semakin bertambah...hasil pengguanaan orang ramai tidak terkecuali pelajar sekolah menyebabkan kesesakan lalu lintas sekali gus menyumbang kepada kemalangan yang berlaku.
Dengan terhasilnya produk ini ia boleh mengelakkan kesesakan jalan dan turut mengurangkn kadar kemalangan.masa perjalanan dapat dikurangkan serta tidak terbatas pada peringkat umur...

Produk yang menarik tapi bolehkah kamu hasilkan prototaip untuk produk ini?


kami BOLEH encik aziz Smile

Ok, approved, your group can proceed with the project.

_________________
Back to top Go down
https://cctutem.forumms.net
norhidayah bt mat seman
Newbie
Newbie
norhidayah bt mat seman

Posts : 10
Join date : 2012-02-22
Age : 28
Location : kelantan

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeThu Mar 15, 2012 7:30 am

Admin wrote:
nurazlyana iqmal rahim wrote:
KUMPULAN 9
PRODUK : AUTOMATIC SHOE RACK
Masalah:
1) Kesibukan melakukan aktiviti seharian menyebabkan kebanyakan individu tidak mempunyai masa untuk menyusun kasut.
2) Kasut yang telah dipakai lama ada bau yang kurang menyenangkan.
3) Rak yang sedia ada di pasaran selalunya memakan ruang yang besar untuk menyimpan kasut yang banyak di rumah.
4) Kasut yang diletakkan di rak yang tinggi sukar untuk dicapai.

Penyelesaian:
1) Kasut yang bersepah akan disusun secara automatik.
2) Kasut yang disimpan tidak lagi berbau hapak.
3) Mampu untuk menampung jumlah kasut yang banyak (double storage) seterusnya menjimatkan ruang.
4) Kasut yang tinggi mampu dicapai dengan mudah tanpa memerlukan tangga dan sebagainya.

Approved. Proceed as discussed


thank you encik aziz......
Back to top Go down
https://www.facebook.com/precious.second
SITI NURZAFIRAH
Expert
Expert
SITI NURZAFIRAH

Posts : 128
Join date : 2012-02-22

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeFri Mar 16, 2012 5:30 pm

MOHAMAD NAQUIDDIN wrote:
LOO HEOY SHIN wrote:
MOHAMAD NAQUIDDIN wrote:



Kami bukan bermaksud untuk membuat aplikasi seperti tempat parking di Sunway Pyramid,tetapi kami ingin menunjukkan contoh keberkesanan dan nilai komersial produk kami yang kemungkinan akan kami capai. Sunway Pyramid hanya memudahkan pengguna dengan memaparkan petak-petak parking yang kosong pada skrin. Kami ingin menambahbaikkan sistem ini dengan mewujudkn sistem untuk masuk ke petak parking yang tidak terdapat pada mana-mana shopping mall. Sistem ini berfungsi seperti yang telah saya nyatakan sebelum ini.

tetapi memang sunway ada sistem ni.. bila kereta kamu melepasi garisan yang ditentukan, lampu di atas parking tu akan menjadi merah, maksud ade kereta kat parking tu.. bila kereta tu keluar dr lampu tu maka lampu tu akan jadi hijau... (cuma beri pendapat saje)

Mmg ada tp x sama dgn apa yg kami akn lakukan jika prOjek ini dItrma. TetapI prOjek ini tak dItrma, nmpknya kena lah memikrkn prOjek yg brU.
hehehe.



usaha lagi apek & team..go2 caiyok.. ! cheers


_________________
~ you never find yourself until you face the truth ~
Back to top Go down
nur amira binti anang
Newbie
Newbie


Posts : 12
Join date : 2012-02-22

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeFri Mar 16, 2012 6:21 pm

kump 3
PRODUCT:COOLER GLASS

Gelas ini dapat memudahkan kita membancuh air tanpa menggunakan sudu dan menyejukkan air yang panas agar menjadi suam dan dapat diminum dalam masa yang singkat.Gelas ini berfungsi menggunakan kuasa bateri dan mempunyai suis on off.

KELEBIHAN:
1)menjimatkan masa untuk membancuh air.contohnya di kedai-kedai makan,pekerja dapat menyiapkan pesanan air pelanggan dalam masa yang singkat.
2)mengekalkan kelarutan dan rasa air yang dibancuh seperti air milo yang mudah mendap apabila dibiarkan lama.
3)meningkatkan produktiviti masyarakat.sebagai contoh,pekerja pejabat yang sibuk menjalankan tugas,mudah bagi mereka membancuh air ketika bekerja.
Back to top Go down
Admin
Admin
Admin
Admin

Posts : 127
Join date : 2012-02-15

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeSat Mar 17, 2012 10:34 am

nur amira binti anang wrote:
kump 3
PRODUCT:COOLER GLASS

Gelas ini dapat memudahkan kita membancuh air tanpa menggunakan sudu dan menyejukkan air yang panas agar menjadi suam dan dapat diminum dalam masa yang singkat.Gelas ini berfungsi menggunakan kuasa bateri dan mempunyai suis on off.

KELEBIHAN:
1)menjimatkan masa untuk membancuh air.contohnya di kedai-kedai makan,pekerja dapat menyiapkan pesanan air pelanggan dalam masa yang singkat.
2)mengekalkan kelarutan dan rasa air yang dibancuh seperti air milo yang mudah mendap apabila dibiarkan lama.
3)meningkatkan produktiviti masyarakat.sebagai contoh,pekerja pejabat yang sibuk menjalankan tugas,mudah bagi mereka membancuh air ketika bekerja.

Approved

_________________
Back to top Go down
https://cctutem.forumms.net
MOHD AIDIL BIN OTHMAN
Newbie
Newbie
MOHD AIDIL BIN OTHMAN

Posts : 14
Join date : 2012-02-26
Age : 31
Location : melaka

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeSat Mar 17, 2012 8:50 pm

Admin wrote:
nur amira binti anang wrote:
kump 3
PRODUCT:COOLER GLASS

Gelas ini dapat memudahkan kita membancuh air tanpa menggunakan sudu dan menyejukkan air yang panas agar menjadi suam dan dapat diminum dalam masa yang singkat.Gelas ini berfungsi menggunakan kuasa bateri dan mempunyai suis on off.

KELEBIHAN:
1)menjimatkan masa untuk membancuh air.contohnya di kedai-kedai makan,pekerja dapat menyiapkan pesanan air pelanggan dalam masa yang singkat.
2)mengekalkan kelarutan dan rasa air yang dibancuh seperti air milo yang mudah mendap apabila dibiarkan lama.
3)meningkatkan produktiviti masyarakat.sebagai contoh,pekerja pejabat yang sibuk menjalankan tugas,mudah bagi mereka membancuh air ketika bekerja.

Approved


Alhamdulillah...trima kasih encik ^__^
Back to top Go down
Nurul Khaleeda Azman
Newbie
Newbie


Posts : 2
Join date : 2012-02-27

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeMon Mar 19, 2012 5:00 am

Admin wrote:
Nurul Khaleeda Azman wrote:
Admin wrote:


Produk yang menarik tapi bolehkah kamu hasilkan prototaip untuk produk ini?


kami BOLEH encik aziz Smile

Ok, approved, your group can proceed with the project.

*THANK YOU ENCIK AZIZ*
Back to top Go down
MOHAMAD NAQUIDDIN
Novice
Novice
MOHAMAD NAQUIDDIN

Posts : 33
Join date : 2012-02-29
Age : 32

FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitimeMon Mar 19, 2012 7:10 am

MOHD AIDIL BIN OTHMAN wrote:
Admin wrote:
nur amira binti anang wrote:
kump 3
PRODUCT:HOT COOLER GLASS

Gelas ini dapat memudahkan kita membancuh air tanpa menggunakan sudu dan menyejukkan air yang panas agar menjadi suam dan dapat diminum dalam masa yang singkat.Gelas ini berfungsi menggunakan kuasa bateri dan mempunyai suis on off.

KELEBIHAN:
1)menjimatkan masa untuk membancuh air.contohnya di kedai-kedai makan,pekerja dapat menyiapkan pesanan air pelanggan dalam masa yang singkat.
2)mengekalkan kelarutan dan rasa air yang dibancuh seperti air milo yang mudah mendap apabila dibiarkan lama.
3)meningkatkan produktiviti masyarakat.sebagai contoh,pekerja pejabat yang sibuk menjalankan tugas,mudah bagi mereka membancuh air ketika bekerja.

Approved


Alhamdulillah...trima kasih encik ^__^
Back to top Go down
Sponsored content




FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Empty
PostSubject: Re: FINAL PROJECT PROPOSAL   FINAL PROJECT PROPOSAL - Page 3 Icon_minitime

Back to top Go down
 
FINAL PROJECT PROPOSAL
Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
CCT Online Assisted Learning Forum :: BLHC4032 GROUP FORUM :: 2BMFA2-
Jump to: